Vuokko ja moni muu

Scillat

No nyt on kevät jo pitkällä! Minulle varma merkki on pihallamme scilloista ja kiurunkannuksista siniseksi värjäytyvä rinne, ja se on nyt sinistäkin sinisempi. Kauan tuo ihanuus ei kestä, mutta ne muutamat päivät ovat niin elähdyttävät.

Viikonloppu meni Porissa messuillessa, oli hauska tavata porilaisia puutarhaharrastajia. Maanantaina oli sitten vuorossa Tammen tiloissa Viherpihan puutarhailta. Luennoin yrttiasioista, ja olin ottanut yrttejä myös mukaan, niissä kun tuo tuoksu ja tuntu on tärkeä osa elämystä. Esitelmän päätteeksi kerroin leikkaavani African Blue-basilikasta pari pistokasta ikään kuin näytteeksi, ja halukkaat saisivat ne matkaansa. No, lavan eteen tulikin sitten toistakymmentä innokasta omaa pistokasta hakemaan! Parturoin basilikakaunottaren niin nysäksi kuin uskalsin, ja kyllä niitä versonpätkiä taisi siitä seitsemisen kappaletta irrota. Loput saivat sitten greippimintun ja sitruunaverbenan oksia. Toivottavasti lähtevät kasvuun. Jos olette kuulolla, raportoikaa, olisi mukava kuulla!

Yrtithän olivat vain mielissään reippaasta leikkelystä, nyt pari päivää myöhemmin tuskin edes huomaa, mistä on parturoitu. Lehteä ja versoa pukkaa. Ihmeellinen on luonnon voima!

Porin piha- ja puutarhamessuilla viikonvaihteessa oli muun ihanan lisäksi Vakka-Taimen osasto, jonne oli tietysti pakko suunnistaa toivioretkelle. Sieltä mukaan tarttuivat tällä kertaa iki-ihanat erikoisvuokot, esimerkiksi upea kertokeltavuokko.

Kertokeltavuokko Anemone ranunculoides ´Semiplena´

Kertokeltavuokko
Anemone ranunculoides ´Semiplena´

Punavalkovuokko on ollut hankintalistalla jo pitkään, nyt löytyi!

Punavalkovuokko Anemone nemorosa ´Bowles Purple´

Punavalkovuokko
Anemone nemorosa ´Bowles Purple´

Ihastuttava nappivalkovuokko tekee Vakka-Taimen Vesa Muurisen mukaan isoja kukkivia mättäitä, maltan tuskin odottaa. Vesa rakastaa kasvejaan, sen näkee selvästi. Olen iloinen, etten ole ainoa, joka hivelee ja silittelee kasveja niistä puhuessaan…

Nappivalkovuokko Anemone Nemorosa ´Hilda´

Nappivalkovuokko
Anemone Nemorosa ´Hilda´

Vuokkojen lisäksi valitsin pöydältä mukaan metsäalppikellon, köynnöstäviä ukonhattuja ja monivuotisia gladioluksia, joita ei tarvitse nostaa talveksi maasta. Vaikka mitä ihanaa jäi vielä odottamaan seuraavaa kohtaamista – kun on vain kaksi kättä!

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.