Tomaatti! -kirja ja arvonta

Vihdoinkin! Uunituore Tomaatti!-kirja tulla tupsahti painosta viime viikon lopulla, ja muutama päivä tässä on mennyt tulokasta ihmetellessä. Julkaisu meni hieman yliajalle, sillä lapsukaisen laskettu aika ylittyi Porvoon painon pienoisten koneongelmien takia. Mutta tuossa se nyt on, 240 sivua tomaattiasiaa, reseptejä, lajikkeita ja kasvatusvinkkejä.

Haluamme Pehtoorin kanssa jakaa muutamia hehkeitä kuvia kirjasta ja maailman kauneimmasta hedelmästä. Kuvat ovat Pehtoorin ottamia, ja itse luonnollisesti hääräsin niitä suunnittelemassa.

Kuvauskohteet ovat tietysti itse kasvatettuja, kuinkas muuten. Ei kun ei sittenkään ihan kaikki – luvussa ”Kaiken maailman tomaatit” ollaan toreilla eri puolella maailmaa.

Pehtoori oli erityisen iloinen siitä, että sai kuvauksen päätteeksi syödä reseptiosuuden kuvattavat.

Uuden tulokkaan kunniaksi on tietysti myös iloisia uutisia: nyt on luvassa Tomaatti!-kirjan arvonta!

Yhden arvan saa jättämällä kommentin tähän postaukseen.

Toisen arvan saa tykkäämällä postauksesta blogin facebookissa, ja kolmas arpa on plakkarissa jakamalla postausta.

Kirjan mukaan laitan myös kolme pussia kiinnostavia tomaattisiemeniä, jotta oppeja pääsee kokeilemaan heti. Huhtikuun alussakin ehtii vielä kylvöpuuhiin.

´Chocoladnoye Chudo´

Arvonta päättyy 26.3.2017 klo 17.00.

Onnea arvontaan!

77 kommenttia

 1. Tätä kirjaa olen odottanut. Kaipaan käytännön neuvoja tomaatinkasvatukseen uudessa kasvihuoneessani!

  Vastaa

 2. Kaikki neuvot ja nixit on tarpeen. Kirjasta on kiva lukea ja katsella kauniita kuvia

  Vastaa

  1. Joka kasvukausi oppii jotain uutta, ja se on tässä puutarhahommassa hienointa.

   Vastaa

 3. Mukana ollaan, ja Rouva Fortunan suosiollisen avustuksen lisäksi kaikki arvat matkassa.

  Vastaa

 4. Mukana kolmella arvalla!
  Nyt olis hyvät neuvot ja niksit tarpeen, että elokuussa saisi nauttia oman sadon tomaatteja😊

  Vastaa

  1. Tämän kirjan avulla saa taatusti – voi kun olisikin jo elokuu ja oma tomaatti lautasella…

   Vastaa

 5. Mukana arvonnassa. Kotipihan kasvihuone -kirja on ollut loistava kirja aloittelevalle kaavattajalle. Joten innolla odotan tutustumista tähän kirjaan.

  Vastaa

 6. Arvonnassa mukana yhdellä arvalla. Täälläkin ollaan tomaatinkasvatuksen pauloissa, kirja olis mukava lisä harrastuksessa.

  Vastaa

 7. Ihanaa, kun vihdoin saamme suomenkielisen tomaattikirjan! Puutarhakirjapinosta puuttuu juuri tämä opus. Veikkaanpa, että tämän kirjan jälkeen tomaattimania ei ainakaan vähene…

  Vastaa

  1. Suomalaisiin olosuhteisiin kirjoitettu kirja meiltä on kyllä puuttunut, siinä olet oikeassa. Englantilaiset tai edes ruotsalaiset kun eivät tiedä paljoa meidän kasvatusolosuhteistamme. 🙂

   Vastaa

 8. Eipä ole ihanampaa herkkua, kuin itse kasvatetut tomaatit. Mukana arvonnassa kahdella arvalla.

  Vastaa

 9. Vautsi, kirja mun makuuni!
  Justiinsa kylvin tomaatit multaa, toivottavasti tänä vuonna onnistuu. Olisi kiva kokeilla erikoisia lajikkeita, kunhan nyt ensin oppisin niitä tavallisiakin kasvattamaan 🙂

  Vastaa

  1. Onneksi kaikkia lajikkeita kasvatetaan samalla tavalla, joten jos yhden osaa, on mahdollisuus kasvattaa ihan mitä tahansa lajiketta. Kaikki me olemme aloittaneet yhdellä tomaatilla, ja sitten homma on vienyt mennessään. 🙂

   Vastaa

 10. No nyt tuli kirjasi painosta ulos, etpä usko kuinka sitä jo ehdin odotellakin…tänä keväänä olen kahden kirjan ilmestymistä odotellutkin, toinen Sinun Tomaatti-kirjasi ja toinen Roution Sailan kukkakirja! Kahdella arvalla mukana, laitoin linkin blogiini! Ostan kirjan joka tapauksessa, jollei onnetar suosi! …jos onni suosii, laittaisitko omistuskirjoituksen, kiitos!

  Vastaa

 11. Mukaan ihanan kirjan arvontaan. Yhdellä arvalla. Taas alkaa kevään kasvatus jutut.

  Vastaa

  1. Tämä on ihanaa aikaa – mullasta nousee kaikenlaista mielenkiintoista. 🙂

   Vastaa

 12. Hieno kirja ja mahtavan tiedontäytteisen kurssin pidit eilen Hyötykasviyhdistyksellä. Suuri kiitos siitä. Mukan kahdella arvalla.

  Vastaa

  1. Kiitos! Oli todella antoisa tapahtuma, hyviä kysymyksiä ja innokas, iso joukko paikalla. Aika vain tuntuu aina loppuvan, kun olisi kiva jutella ihmisten kanssa ihan henkilökohtaisestikin, mutta hyvä kuitenkin, että just ja just ehtii käydä tärkeimmän läpi. Puutarhapuhe rönsyilee kuin puutarha! :))

   Vastaa

 13. oi, odotettu kirja! Toivottavasti onni suosii minuakin joskus😀 mukana arvonnassa

  Vastaa

 14. Oi. Nyt se on siinä, onnea! Osallistunhan minäkin arvontaan. Onko sinulla muuten kirjaa myynnissä kevään puutarhamessuilla?

  Vastaa

  1. Siinä on, ja olen kyllä vielä vähän hölmistyneen onnellinen lopputuloksesta. 🙂 Kirjaa pitäisi olla Kevätmessuilla myynnissä ainakin Salpakirjan osastolla, ja olen itsekin siellä osastolla jossain vaiheessa la-su. Esitelmöin lavalla myös molempina päivinä. Messuaminen on kivaa, kun voi tavata samanhenkisiä immeisiä ja saa vertaistukea! 😄🍅

   Vastaa

 15. Mukana yhdellä arvalla ystäväni puolesta.

  Kiitos vielä kerran Annalan mielenkiintoisesta esityksestä, jossa pää meni ihan pyörälle uusista ideoista ja käytännön vinkeistä! Kirja tuli silloin ostetuksi ja olen löytänyt sieltä lisää pohdittavaa. Tomaattikoukut kasvihuoneeseen ovat hankintalistalla ja toivottavasti löytyvät Willabilta Tukholman messuilla. Samoin pohdin kuplamuovin hankintaa parantamaan kasvukauden alkamista, mutta ihmetyttää todella, miten Suomen hinnat voivatkin olla samasta materiaalista moninkertaiset Ruotsin hintoihin verrattuna. Viime keväänä kuplamuovin hankinta jäi juuri tästä syystä ja tuskinpa jaksan niin isoa pakettia laivareissullakaan nyt Tukholmasta tuoda…:)

  Vastaa

  1. Kiitos kiittämästä, olit siis siellä Sinäkin! Olin varannut mukaan Blushin siemeniä, mutta kun en tietenkään tunnistanut… Taidanpa laittaa meiliä, jos siemenet vielä kiinnostavat. Koukut ovat kyllä kätevät ainakin enemmän kasvattavalle. Kuplamuovia olen hankkinut Bauhausista, 25 m2 n. 25€. Ei mitenkään älyttömän, mutta pystyyhän sen käyttämään uudelleen seuraavana keväänä. Olisipa mukava ehtiä Ruotsiin messuille, mutta ne sattuvat tänä vuonna samaan aikaan Helsingin messujen kanssa, ja siellä menee esitelmöidessä ainakin viikonloppu. Laitapa tunnelmia reissusta!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.