Maailman meriltä

IMG_1218

Blogikirjoitteluun tuli tahaton tauko, pahoittelen kovasti! Olin työmatkalla laivalla eivätkä koneet siellä toimineet koko ajan ihan kuin Strömsössä.

IMG_0412

Takana on 11 päivän reissu Norjan vuonoille ja Saksaan, Hollantiin ja Belgiaan Kristina Cruisesin risteilyvieraita viihdyttäen. Lensimme Tromssaan, josta seilasimme vuonoja ja rannikkoa tutkaillen aina Bergeniin ja Stavangeriin asti. Maisemat olivat huimat, valokuvat eivät tosiaankaan tee oikeutta noille korkeuseroille.

IMG_1335

Ei ihme, että Norjan vuoret ja vuonot ovat innoittaneet keksimään taruja vuorenpeikoista ja maahisista, sen verran hurjia olivat rotkot ja pystysuorat seinämät vesiputouksineen. Puutarhuri ilahtui ylängön niittyjä katsellessaan yrttien ja villien kukkien määrästä. Vuoristoretkellä junan ja bussin ikkunasta saattoi bongata kukkivia ajuruohoja ja mäkimeirameita.

IMG_1324

Norjan rannikon kaupungeissa käy vuonoristeilyjen ansiosta hyvin paljon turisteja, ja kesäkukkaistutuksiin olin monin paikoin panostettu varsin mallikkaasti. Tämä paviljonki löytyi Bergenistä.

IMG_0431

Joutsenet taas sukivat sulkiaan Stavangerin keskustan puiston isossa lammessa.

IMG_0444

Amsterdamissa piti tietysti käydä tutkimassa kukkakadun tarjonta. Tulppaanisipuleita oli tarjolla pilvin pimein. Suomessa messuilla hollantilaisten sipulipussien sisällöstä ei aina tiedä, ja täällä heräsi hieman sama epäilys. Kukkakatu on turisteille suunnattu, ja ainakin siementen hinnat olivat sen mukaiset. Niiden hinnoista on sen verran hyvä käsitys, että vertailu oli helppoa. Täytyy myöntää, etten nähnyt yhtäkään tomaattilajiketta, jota ei omasta varastosta jo löytyisi. Sitä paitsi matkatavaroiden painorajoitukset paukkuivat jo nuottien ja esiintymisasujen ansiosta, joten oli helppo jättää sipulit sun muut tällä kertaa.

IMG_0450

Kotiin lennettiin helteisestä Brysselistä. Ja jotta vieroitusoireita ei tulisi, kaksi seuraavaa päivää menivät laulaessa Eckerö Linen Finlandia-laivan vieraille. Eli vasta pari päivää tässä on nyt totuteltu taas keinumattomaan maahan jalkojen alla.

IMG_1287

 

Kaksi viikkoa ilman säännöllistä huoltoa tässä vaiheessa kesää saa puutarhan viidakoitumaan aika tavalla. Tomaatit ovat punertuneet, kurkut pulskistuneet ja viinirypäleetkin näyttävät hiljalleen tummuvan. Paras satokausi on siis käsillä!

IMG_0415

[soliloquy id=”294″]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.