Lähtölaskenta kesään

Kurkun kukka

Kasvihuonekurkut on sitten vapun seutuun kylvetty, ja minun kalenterissani se tarkoittaa, että ollaan kesän kynnyksellä. Nopeakasvuiset kurkut eivät pitkää taimikasvatusaikaa vaadi, neljä viikkoa riittää. Itse asiassa kurkku on niin nopeakasvuinen, että sen satoisa aikakin on suhteellisen lyhyt.

Kasvihuonekurkku alkaa yleensä syyskesällä kellastua, ja satokin jää jo silloin niukaksi. Kasvattaja epäilee silloin yleensä kasvitauteja ja tuholaisia. Vaikka kasvihuonekurkku onkin arka niille, on yksi syy myös kurkun luontainen elinkaari. Huhti-toukokuun vaihteessa kylvetty kasvi alkaa loppukesästä olla jo vanha. Kannattaakin kasvattaa uudet taimet kesäkuussa, niin satoa riittää pitkälle syksyyn.

Kurkku

Kannattaakin kasvattaa uudet taimet kesäkuussa, niin satoa riittää pitkälle syksyyn

Omat kylvöt ovat tänä vuonna vähän lyhyempää kasvihuonekurkun sorttia sekä pitempää lajiketta nimeltä ’Max’ FI. Sen siemenet ovat aika kalliita, mutta olen huomannut lajikkeen terveeksi ja tautivapaaksi. Hedelmät ovat hyvänmakuisia, ja säilyvät vihreinä ja käyttökelpoisina, vaikka joskus unohtuisivat roikkumaan kasvihuoneessa vähän kauemminkin.

Olisi muuten tosi mukava kuulla teidän kokemuksistanne ja lempilajikkeistanne kasvihuonekurkuissa! Mikä siinä onkin, että ne omat kurkut maistuvat ihan eri hedelmiltä kuin ne marketin pötkylät?

Sonjan yrttitarha

Ja sitten kirja-arvontaan. Arvottavana oli uusi kirjani ’Sonjan yrttitarha’, ja onni potki tällä kertaa nimimerkkiä

Siinatar

Paljon onnea! Laitatko osoitteesi tulemaan (Ota yhteyttä-sivun kautta), niin saadaan kirja matkaan.

Viikon kuluttua olen parissa puutarhatapahtumassa vierailemassa ja kertomassa mm. yrteistä. Lauantaina 23.5. olen Forssan Kukkamarkkinoilla ja sunnuntaina 24.5. Minifarmi-messuilla Uudessakaupungissa. Tulkaapa nykäisemään hihasta, jos osutte paikalle, olisi kiva tavata teitä lukijoitakin ihan ”livenä”!

2 kommenttia

    1. No ei hätää! Ne ovat niin nopeita, että yleensä tulee ikkunanlaudalla tilanpuutetta kesän kynnyksellä, kun ovat kasvaneet jo suuriksi. Kasvihuoneeseen tai ulos niitä kun ei kuitenkaan voi viedä, ennen kuin yöpakkaset ovat varmasti ohi.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.