Kukkivat puut

 

On se aina niin häkellyttävä tämä uuden kasvun ihme! Muutama lämmin päivä riitti herättämään luonnon. Viileää riitti niin pitkään, että kasvit ovat ilmeisesti oikein odotelleet aurinkoa ja lämpöä, ja nyt ne purskauttavat kaikki yhtäaikaa koko elinvoimansa ihailtavaksi.

Luumupuut kukkivat valkoisenaan, ja päärynä Pepi aloittelee samaan aikaan. Pepin piti olla kääpiöivää sorttia, mutta ilmeisesti kukaan ei kertonut sitä sille.

Päärynä Pepi aloittelee kukintaansa.

Omenapuut tulevat kukkaan vähän myöhemmin, mutta nupulla ovat nekin. Onneksi on niin lämmin, että pölyttäjätkin ovat liikkeellä. Hassua, tuntuu että vain viikko sitten katseltiin pieniä hiirenkorvia, ja nyt on täysi kesä.

Olin viime viikonlopun asiantuntijavieraana ja messuemäntänä Haapajärven Puutarha, Piha ja Vapaa-ajan messuilla jo kolmatta kertaa. Sympaattiset ja mukavat messut, ja ihania ihmisiä niin järjestäjinä, näytteilleasettajina kuin vierailemassa messuilla. Pohjoisempana sen huomaa selvästi, miten vaikea Suomessa on antaa yhteneväisiä viljelyohjeita: siellä ei vielä ollut hiirenkorvaakaan näkyvissä, ja Oulussa oli merenlahti jäässä. Mutta eiköhän se kesä sinnekin nyt tule, ja minkä pohjoisemmassa häviävät kesän pituudessa, sen ottavat kiinni päivän mitassa!

2 kommenttia

  1. Ajatella, että olet postannut jo 23.5. kukkivia hedelmäpuita…
    Tällä leveysasteella on vasta nuppuvaihe. Mutta määrä näyttää olevan runsas!

    Vastaa

    1. Kukkia näyttää olevan runsaasti, toivottavasti pölyttäjät ovat ehtineet mukaan. Omenat ovat nyt kukassa Etelä-Suomessa, toivottavasti sadosta tulee hyvä, vaikka viime vuosi olikin runsassatoinen ja omenat ovat tunnetusti jaksottaissatoisia. Mutta jos poikkeus tällä kertaa vahvistaisi säännön. 😊

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.