Ensimmäiset, vaan ei viimeiset kylvöt

Takatalvi! Tämä se tästä vielä puuttui! Näytti jo niin mukavan keväiseltä, mutta sitten alkoi taivaalta tulla uutta lunta ihan lumitöiksi asti. Onneksi on kuitenkin luvattu ensi viikolle lämpimämpää. Lienee jo tullut selväksi, etten ole talvi-ihminen hitusenkaan vertaa, joten tämä saisi minun puolestani jo piisata.

Tintit tekevät innolla pesää päärynäpuun pönttöön, niidenkin takia kevät saisi jo tulla. Vähän sydäntä kylmäsi, kun kettu hiippaili eilisiltana puun alla, täytyy yrittää pitää se loitolla tulevasta poikueesta.

Olen toitottanut, kuinka tomaattien kylvöpuuhiin ei kannata ryhtyä liian aikaisin, mutta enpä voinut siemenlaatikon kutsulle minäkään mitään! Kylvin ensimmäiset tomaatit 4.3., ja nyt lampun alla sirkkalehdet jo ojentelevat heleänvihreinä. Turhan aikaista, tiedän, mutta kun kylvöjä odottavan aika on pitkä. Mites muilla, oletteko jo antaneet houkutuksille periksi?

Nyt viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin olen Jyväskylässä rakennusmessuilla kertomassa yrttien ja tomaattien kasvatuksesta, tervetuloa keskisuomalaiset viherpeukalot paikalle. Ja perjantaina on luvattu Tomaatti!-kirja tulevaksi painosta, joten uunituore teoskin pitäisi olla sitten viikonvaihteessa kädessä.

Tomaattikurssille Annalaan 21.3. mahtuu vielä jokunen osallistuja, joten sieltä hakemaan vertaistukea ja vinkkejä koukuttavaan puuhaan!

2 kommenttia

  1. Itse olen jo tämän vuoden tomaatit kylvänyt. Vanhat tutut, hyväksi havaitut Sungold, 100s&100s ja Black Cherry sekä kokeilumielessä (itse kerätyistä siemenistä) kreikkalainen pihvitomaatti pääsivät multaan viime ja sitä edellisellä viikolla. 🙂

    Vastaa

    1. Kreikkalaisesta pihvitomaatista jos tulee edes vähän niiden Kreikan serkkujensa kaltainen, niin herkkua on luvassa. 🙂 Sungold on vielä minulta kylvämättä, mutta lähtee taatusti multaan. Tällä viikolla taitaa olla senkin aika!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.