Tietoja

 

Puutarhassa

Tämä blogi käsittelee pääasiassa kaikkea puutarhaan liittyvää. Kasvihuoneviljely, hyötykasvikasvatus, kaikenlainen puutarhatuunailu ja uuden kokeilu on lähellä sydäntäni. Vaan enpä menisi vannomaan, etteikö joskus mukaan eksyisi tarinaa ruuanlaitosta, sienestämisestä sekä musiikista ja teatteristakin.

 

5 kommenttia

 1. Nopsasti vinkkejä sivulle. Lunta ei oo enää paljoa ja sormet syyhyävät jo puutarhan kimppuun.

  1. Sama vika Hartikaisella. 😉 Millaisia vinkkejä kaipailet?

   1. Tomaatit ”halkeilevat”. Eipä tuo maussa tunnu, mutta pari sukulaista käy välillä pyytämässä niitä, niin olisihan se kivempaa antaa normaalin näköisiä tomaatteja. Saman ilmiön olen huomannut parissa luumupuussa. Johtuneeko ilmiö mistä?

    1. Tomaattien halkeilu voi johtua monestakin syystä. Saisivatko nuo liikaa vettä? Varsinkin syyspuolella, kun hedelmät alkavat kypsyä, kastelua voi vähentää reilusti. Silloin yleensä lehtiäkin on jo poistettu, ja kasvin vedentarve on vähäisempää. Eroja on myös lajikkeissa, jotkut lajikkeet halkeilevat selvästi herkemmin. Kannattaa ehkä kokeilla jotain toista lajiketta. Olen huomannut varsinkin kirsikkatomaattien halkeilevan herkästi, mutta viime vuonna löysin yhden hyvän lajikkeen, jossa sitä ei tapahtunut (luumukirsikkatomaatti ´Cello F1´).
     Luumupuussa syyt taitavat olla samat, runsassateinen loppukesä näyttäisi tekevän halkeamia ja ainakin meidän pihan ´Sinikka´ tuntuu olevan herkkä lajike halkeilulle.
     Toivottavasti näistä tiedoista on apua pulmaan! 🙂

     1. Täytyy kokeilla tuota kastelun vähentämistä ainakin tomaateilla. Luumupuut on sitten luonnon armoilla. Kiitokset vastauksesta.

Kommentointi on suljettu.