Helsingin Kevätpuutarha-messujen tunnelmia

Lauantaipäivä meni Helsingin messuilla. Oli mukava nähdä puutarhaharrastajia eri puolelta Suomea ja vaihtaa ajatuksia. Vertaistuki on tärkeätä! 😉

Sonja

Sonja

Sonja Lumme on laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä sekä puutarhatoimittaja ja -kirjailija. Mukana puutarhahommissa hääräilevät Pehtoori Arne Nylander ja Aino-kissa
Sonja

Latest posts by Sonja (see all)

4 kommenttia

 1. Vertaistuki on todella tärkeää! Messuilla on sellainen yhdistävä messuhenki, tuntuu hyvältä useimmiten käydä tutkimassa, juttelemassa, haistelemassa tuulia messuilla, samanhenkisiä löytyy helpolla, kademieliset eivät useinkaan tuollaiseen tilaisuuteen eksy, onneksi!

  Helsingin messuilla en käynyt, kiitos upeista kuvista. Tampereelle aion tehdä ostosmatkan kunhan tutustun näytteilleasettajiin, puutarhapuoli riittää jälleen niilläkin messuilla, toisaalta monialamessuilla on puolensa, vallankin jos isäntä tulee mukaan ja tarhurointi ei häntä kiinnosta.

  Vastaa

  1. Helsingin messuilla olisi kyllä saanut olla enemmän vihreää – vai tuntuukohan Tukholman jälkeen vain tarjonta vaisulta? Tampereen messuista en vielä tiedä. Olen silloin lauantaina Tampereen Sokoksella kertomassa vähän tomaateista ja uudesta kirjasta, mutta saa nyt nähdä, jaksaako/ehtiikö messuille asti. Kevätkin näyttää rynnistävän sellaista vauhtia, että täytyisi ehtiä vähän kuopsuttelemaankin. Köynnöspinaatti on jo noussut, ja scillat avautuvat jo varmaan huomenna! :))

   Vastaa

 2. Jos et tampereen supermessuille ehtinyt, voin lohduttaa ettet paljoa menettänytkään. kävin ja petyin, entistä laimeemmaksi mennyt, edelliskerran kävin v.2014 ja siihen nähden todella pienimuotoiseksi surkastunut messuilu=(.

  Vastaa

  1. Voi miten tylsää! Mikähän näissä Suomen puutarhamessujen järjestelyissä oikein mättää? Onkohan kyse yleisön aliarvioinnista vai onko messupaikat ylihinnoiteltu niin, että yrittäjillä ei ole varaa vuokrata paikkaa? Ainakin tiedän, että messujärjestäjät eivät halua satsata ohjelmaan yhtään. Sen olen myös kuullut, että yrittäjät eivät halua osallistua messuille, kun kiireiset kevätviikonloput työllistävät muutenkin. Oli miten oli, tosi ikävää tietoa ja ideoita halajaville harrastajille.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *