Euroviisuhuumaa

Kuva: Dewayne Barkley

Tässä blogissa on silloin tällöin kirjoitettu muustakin kuin puutarhasta, kun työ on kuljettanut jonkun mielenkiintoisen äärelle. Niin kuin nyt tällä kertaa.

Moni teistä varmaan tietää, että olen edustanut maatamme Eurovision laulukilpailussa. Sijoituskin oli hyvä, Eläköön elämä ja minä keräsimme loppukilpailussa Göteborgissa pisteitä sen verran, että ne oikeuttivat kunniakkaaseen yhdeksänteen sijaan.

Saksan Euroviisu Fan Club OGAE Germany huomioi minut kunniajäsenyydellä. 🙂

Oma suhtautumiseni musiikkikilpailuihin on aina ollut vähän ristiriitainen, mielestäni musiikissa ei voi kilpailla, makuja kun on yhtä paljon kuin kuulijoitakin ja hyvä niin. Toisaalta sekin on hyväksyttävä, että kilpailut kiinnostavat ja keräävät yleisöä. Ja varsinkin Euroviisut. 🙂

Nämä laulannan euroopanmestaruuskisat ovat saaneet ympärilleen maailmanlaajuisesti ison fanijoukon, joka pitää kunnia-asianaan muistaa käsittämättömän hyvin kaikki esiintyjät kautta aikain, heidän edustussävelmänsä, sijoituksensa ja saamansa pistemäärät. Euroviisufanclubit ympäri Eurooppaa järjestävät säännöllisesti tapaamisia, joissa nähdään konsertteja ja muuta viisujen ympärille kietoutuvaa ohjelmaa.

Kuva: Dewayne Barkley
Fanikuvia otetiin ja nimmareita annettiin illan aikana satoja.

Olen usein saanut kutsuja eurooppalaisten Euroviisufanclubien järjestämiin konserteihin, mutta aikataulut eivät ole koskaan osuneet kohdalleen. Mutta nyt Saksan klubi lähestyi sopivan päivän merkeissä, ja niinpä piipahdin viime lauantaina Münchenissä keikalla. Matka kesti vuorokauden verran, joten kaupunkia en voi kehua nähneeni, mutta kansainväliset viisufanit tulivat kyllä tutuiksi!

Kuva: Dewayne Barkley

Illan konsertissa oli lievästi sanottuna innostunut tunnelma, kun koko salillinen haltioituneita saksalaisia viisufaneja lauloi mukana Eläköön elämää täysin sujuvasti – suomeksi tietenkin! Harvoin on kohdalle osunut niin intohimoisia ihailijoita ja järjettömän pitkiä aplodeja. Tunnelma oli todella sydämellinen.

Kuva: Dewayne Barkley
Lopuksi laulettiin kaikki yhdessä Saksan euroviisuehdokas menneiltä vuosilta. Onneksi muillakin tuntui olevan hieman haastetta saksankielisen tekstin kanssa. 🙂

Konsertissa esiintyi muitakin viisuilijoita: Irlannin herrat Paul Harrington and Charlie McGettigan, jotka voittivat koko kilpailun vuonna 1994 kappaleella Rock ’n’ Roll Kids, Manuela Bravo (Portugalin laulaja vuodelta 1979), Omar Naber (Slovenian edustaja 2005 ja 2017) ja Nathan Trent (Itävalta 2017). Hauska, rento ja lämminhenkinen tilaisuus kaikkiaan!

4 kommenttia

    1. Kiva reissu oli, vaikkakin pikavisiitti. Mutta oli hauska nähdä saksalaisia tosifaneja, täällä ei tule ajatelleeksi sellaisia olevankaan. 🙂

      Vastaa

  1. Näin olen antanut silmieni lukea, että viisufanitus saattaa olla melko fanaattistakin 😀 Jokunen fani voinee tuntea viisuedustajat paremmin kuin oman sukunsa 😀 😀
    Oli vissisti hauskaa olla viisuperheen lemmikkinä ikimuistoisen illan verran, ehkä joskus toiste taas. Ja tuo edustuskappaleesi on kyllä ajaton, nykynuorisokin sen tietää ja osaa, notta!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.